UN BIODIÈSEL FABRICAT AMB RESTES DE MENJAR
Un equip de la Universitat de Còrdova ha creat un biocombustible a partir d'àcids grassos procedents dels residus d'aliments de restaurants. El mètode utilitzat és de menor cost energètic i més sostenible que uns altres utilitzats per a obtenir dièsel d'origen vegetal.
En primer lloc, el que es fa és extreure els greixos dels aliments, eliminant les parts sòlides, obtenint àcids oleic, palmític i linoleic. Una vegada reeixit, el següent pas és aplicar una tècnica anomenada transesterificación, que converteix aquestes restes en el biodièsel.
No obstant això, en aquest procés de transformació han introduït, com a novetat, l'ultrasò. I és que la presència d'aquesta tècnica fa que s'usi menys catalitzador i es redueix el consum d'energia en el procés de transformació, la qual cosa fa que aquest biodièsel sigui un producte molt més sostenible
Els experts diuen que podria usar-se barrejant-ho amb dièsel o amb la simple addició d'antioxidants fenòlics, compostos naturals que ajuden al millor rendiment del motor.
Aquest descobriment pot ser fonamental a l'hora d'aprofitar millor els recursos, De fet, segons l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), prop d'un terç de la producció d'aliments destinats al consum humà es malgasta, la qual cosa suposa una quantitat pròxima als 1.300 milions de tones a l'any.
Comentarios
Publicar un comentario